Skip to content

Opdruk mogelijkheden

Laser graveren

Laser engraving (NL: laser graveren) is een opdrukmogelijkheid waarbij in het oppervlak van een product met een laserstraal gegraveerd wordt. Met de toegepaste laser kan bijvoorbeeld een logo, belettering of zelfs een afbeelding op het oppervlak van een product gegraveerd worden. De laser graveert in het oppervlak, waardoor de gegraveerde figuren lager liggen dan het oppervlak zelf – er ontstaat een soort structuur.
Laser-Graveren

Tampondrukken

Pad printing (NL: tampondruk) is een opdrukmogelijkheid waarbij een gewenst figuur of afbeelding met behulp van een soort flexibele stempel op een rond oppervlak gedrukt kan worden. Figuren kunnen in enkele of in meerdere kleuren gedrukt worden. Tampondrukken is beperkt tot relatief kleine afbeeldingen (tot en met maximale afmetingen van 10cm2).
Tampon-drukken

Zeefdrukken

Silkscreen printing (NL: zeefdruk) is een veel voorkomende opdrukmogelijkheid die op een breed scala van verschillende producten en materialen toegepast kan worden. Zeefdrukken is geschikt voor grote, rechte oppervlakken (gemiddeld zijn de afmetingen 38cm2), omdat het gewenste figuur over een frame heen wordt gespannen. Als er een figuur op een rond oppervlak gedrukt moet worden, ligt de voorkeur bij tampondrukken.

Zeefdrukken

Stamping

Stamping is een opdrukmogelijkheid waarbij een gewenste vorm in het oppervlak van een product wordt geperst. Dit is een methode waarbij veel kracht nodig is om het oppervlaktemateriaal te vervormen. Er kan niet gekozen worden voor andere kleuren, maar in plaats daarvan wordt het materiaal zelf vervormd en gebruikt om de gewenste figuren, belettering of logo’s aan te brengen.
Stamping