Skip to content

Aluminium Gieten

Dit zijn onze technieken

Om uw product precies zo te krijgen zoals u dat wilt, maken we gebruik van diverse giettechnieken.

Zo heeft elk gietproces zijn eigen karakteristieken. Zo bepalen de vorm, complexiteit en toepassing van uw product het uiteindelijke proces. Daarbij rekening houdende met de seriegrootte waar in geproduceerd zal worden en hoe het product er esthetisch uit mag zien.

Op basis van de door u aangeleverde informatie wordt er gekeken welk proces het meest kost-efficiënt is, zonder in te leveren aan de door u gestelde eisen en wensen.

Spuitgieten is een volledig geautomatiseerd gietproces waarbij onder druk vloeibaar metaal wordt geïnjecteerd in een matrijs.

Wandposter-schets Slider render productie copy2

Het proces begint door twee matrijshelften aan elkaar te koppelen, waarvan één met een spuitingang. Het vloeibare metaal wordt vervolgens onder hoge druk (tussen 0,3 tot 7 bar) de matrijs ingespoten. Het gietstuk koelt naderhand af en wordt bij het openen van de matrijzen uitgestoten. Dit proces leent zich voor producten die dusdanig van vorm zijn dat ze niet vast blijven zitten in de mal. Het product moet ‘lossend’ zijn (of gemaakt worden).

Omdat de matrijs meestal van staal is gemaakt, is spuitgieten zeer geschikt voor metalen met een laag smeltpunt zoals aluminium, koper, lood, zink en andere non-ferro metalen.

Om een gestroomlijnde productie te garanderen wordt er vooraf goed gekeken naar de produceerbaarheid van het product. Hierbij wordt er onder andere gebruik gemaakt van digitale simulaties om het gedrag van het vloeibare metaal in de matrijs te simuleren. Ook wordt er gekeken of de juiste processtappen doorlopen worden, zodat er op een zo’n efficiënt mogelijke wijze geproduceerd wordt.

Op deze manier worden er op voorhand complicaties voorkomen die het productieproces zouden kunnen verstoren.

De evolutie van het aluminium gietstuk

Aluminium gietstukken maken een aantal veranderingen door om uiteindelijk tot het ideale eindproduct te komen.

Raw Product: Het product komt uit de mal. Veelal met een aangietpunt (‘vullers’). Deze worden afgeslepen en opnieuw omgesmolten voor hergebruik.

Deburred Product: Vervolgens wordt het product ontdaan van bramen en scherpe kantjes. Dit kan op meerdere manieren, afhankelijk van het soort product en de gestelde eisen aan het afwerkingsniveau van het product.

Finished Product: Het eindproduct zoals u van ons mag verwachten! Inclusief alle nabewerkingen en eventuele oppervlakte behandeling.